25. OVNOVIJADA NA VUČJOJ PLANINI

25. OVNOVIJADA NA VUČJOJ PLANINI

25.Ovnovijada je održana u organizaciji lokalne uprave Teslić – Odjeljenje za privredu i poljoprivredu, Turističke organizacije Teslić a pod pokroviteljstvom načelnika opštine Teslić Milana Miličevića.
Pored zabavnog i takmičarskog dijela organizovana je i izložba sira, a za najbolje ocjenjene izlagače i proizvođače su obezbjeđene nagrade.

Pobjednik ovogodišnje ovnovijade je ovan gazde Adnana Dugalića. Nagrada za najbolju cicvaru pripala je Joki Gavrić. U proizvodnji sira najbolje ocjene dobio je sir Radojke Gavrić.

Ovnovijada 2022. opravdala je sva očekivanja.

Zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković ističe da Opštinska uprava organizacijom ove manifestacije nastoji da sačuva tradiciju stočarske proizvodnje ovih krajeva, kao i da podstakne turistički razvoj Vučje planine.

Borislav Tešić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu koje je nosilac organizacije ove manifestacije zahvalio se svim posjetiocima što su izdvojili vrijeme i posjetili Vučju planinu, a posebno vrijednim izlagačima poljoprivrednih proizvoda i ostalih kućnih radinosti.

Na Vučijoj planini okupio se veliki broj posjetilaca iz Republike Srpske, BiH i Srbije koji su uživali u tradicionalnim sportskim disciplinama, kulturnom programu, izložbi rukotvorina, kao i degustaciji domaćih proizvoda.

Nedeljko Trivunović, predstavnik žitelja Bijelog Bučja koji žive u Srbiji kaže da za njih ova manifestacija znači mnogo jer su oni odrasli na ovim prostorima, te je idealna prilika za druženje sa prijateljima, porodicom.

Share This Post :

Na vrhu
Meni
Zatvori
Korpa
Zatvori
Back
Nalog
Close